Limfna drenaža

Limfna drenaža je bezbolan i učinkovit tretman kojim se mehaničkim putem potiskuje nataložena međustanična tekućina.

Svakodnevna izloženost stresu, premalo gibanja, sjedilački način života, prekomjerna tjelesna težina i nepravilna prehrana predstavljaju veliko opterećenje za naš organizam. 

Posljedice toga su loša prokrvljenost tkiva, nogu, ruku, stražnjice i trbuha. Dolazi do nakupljanja otpadnih produkta metabolizma, punjenja i povećanja volumena masnih stanica, oticanje nogu, pojave celulita i proširenih vena.

Manji zastoj limfe događa se svakodnevno pri dužem stajanju zbog sile teže. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon operacija ili bolesti. Karakterizirani su otokom na tijelu, posebno izraženo na nogama i rukama.

Limfna drenaža je bezbolan i učinkovit tretman kojim se mehaničkim putem potiskuje nataložena međustanična tekućina i usmjerava prema limfnim centrima na tijelu, koji ih prirodnim metabolizmom eliminiraju iz organizma. Time se aktivira tok limfe kroz limfne putove u kojima se sakupljaju i izbacuju otpadni produkti iz tkiva.

Pod normalnim okolnostima limfnim sustavom svakodnevno protječe oko 4 litre tekućine. Limfa igra ključnu ulogu u imunološkom sustava tijela.

Limfna drenaža je proizašla iz razumijevanja anatomskog i fiziološkog sustava cirkulacije čovjeka. Stimulira aktivnost limfnih putova, obnavlja prolazak limfe na kritičnim točkama i ubrzava metabolizam tkiva.

Tretman limfne drenaže

Limfnom drenažom se potiče brže kolanje tekućine organizmom. Poboljšava se funkcija limfnog sustava koji učinkovitije i brže izlučuje suvišnu tekućinu i štetne tvari iz tijela.

Na taj način ubrzavamo rad metabolizma, postižemo bolju izmjenu tvari i čišćenje od toksina.

Limfna drenaža potiče razgradnju celulita i dovodi do smanjenje obujma, pospješuje prokrvljenost tkiva i otklanja edeme uspostavljajući ravnotežu tekućina u organizmu i postižući njegovo bolje opće stanje.

Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i uklanjanja boli.

Preporuča se i nakon kirurških zahvata jer smanjuje otekline, ublažava bol, pospješuje zarastanje ožiljaka te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.

Kandidati za limfnu drenažu su svi koji imaju:

  • Oticanje nogu i ruku.
  • Proširene vene nogu.
  • Stanja nakon kirurških operacija.
  • Lošu prokrvljenost tkiva trbuha, ruku, bokova, nogu i stražnjice.
  • Sklonost nakupljanju otpadnih produkta metabolizma.
Limfa kao tekućina sporo protječe unutar tkiva. Za ubrzanje protoka važna je dobra hidratacija organizma koja se postiže primjerenim unosom tekućine u tijelo, najmanje dvije litre vode dnevno. Time se postiže manja gustoća tekućine, stimulira se njeno lakše cirkuliranje i pojačano ispiranje tkiva.
Limfna drenaža je ugodan tretman sa višestrukim djelovanjem. Tretman uključuje limfnu stimulaciju drenažnih centara koji se time uspješno aktiviraju i 50 minuta limfne drenaže tijela. Za vrijeme tretmana koristi se više programa uz pomoć kojih se postiže visoki drenažni učinak sa izbacivanjem viška tekućine i toksina iz tijela.
Vrijeme oporavka nakon limfne drenaže nije potrebno. Odmah nakon limfne drenaže možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.
Image

Vidljivi rezultati nakon tretmana

Smanjenje obujma tijela


Smanjenje oteklina tijela.


Potiče razgradnju celulita.


Poboljšava prokrvljenost tkiva.


Pomaže učvršćivanju i zatezanju kože.


Pomaže izbacivanju toksičnih tvari iz organizma.


Pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu.


Naše cijene su prilagođene Vašim potrebama

20% popusta

za uplaćeni paket od 5 tretmana

Tijelo
400 kn1 tretman

5 tretmana

2.000 kn
1.600 kn

Gornji dio tijela
200 kn1 tretman

5 tretmana

1.000 kn
   800 kn

Noge
200 kn1 tretman

5 tretmana

1.000 kn
   800 kn